среда, 27 мај 2015 | Вести: 0

Македонија

Култура

Интервјуа

Професор д-р Шиколе: Пациент со висок крвен притисок биолошки брзо старее или се амортизира

dr sikole 4 (Custom)
Ви­со­ки­от кр­вен при­ти­сок е ме­ѓу три­те нај­че­сти бо­ле­сти...

Д-р Бабаљ-Бансколиева: Не­ма при­чи­ни па­ци­ен­ти­те на ди­ја­ли­за да не во­дат нор­ма­лен жи­вот

dr-Babalj-Banskolieva-int140-740x320-top
Спо­ред по­да­то­ци­те од Фон­дот за здрав­стве­но оси­гу­ру­ва­ње...

Прв германски печат на успесите на Вардар

Anja-Althaus-int140-740x320-top
Ања Алт­ха­ус е пр­ви­от гер­ман­ски спор­тист што на­ста­пу­ва за...

Колумни

Ацо Станковски

Морал и волја

Поаѓајќи од насловот на култната книга на американската...
Ацо Станковски
Ненад Мирчевски

Народот дава сила, не амбасадорите

1. Ликот на Заев е веќе истрошен во сценариото за насилно...
Ненад Мирчевски
Горан Момироски

Вистината настрада и без војна

Во текот на драмата во Куманово, каде што загинаа осум...
Горан Момироски

Република на Facebook

Спорт

kari

Челичниот Кари, висок лет и страотен пад на бекот на Голден стејт (видео)

Стефон Кари имаше незгоден пад на паркетот со висок лет преку Тревор Ариза на четвртиот меч меѓу Хјустон и Голден стејт. Кари сакајќи да го блокира Ариза, летна преку...

Сцена

tizer-evrovizija-evrosong-srbija-bojana-stamenov-glasanje-prevara-namesta-1432585104-666863

Србија обвинува: Поништените гласови нѐ чинеа победа!

Ни третиот ден по финалето на „Евровизија“ во Виена не се смируваат страстите околу сомнителната победа на Шведска и скандалот со гласовите од Црна Гора и од Македонија,...

Живот

tumblr_lzm8zdbuAk1qk9hrqo1_500

Загубени вредности – 8 заповеди за културно однесување

За човек да биде прифатен меѓу образованите луѓе, мора да биде културен, му порачува во едно писмо до неговиот помлад брат рускиот писател Антон Павлович Чехов. Во него...

Анкета

Се согласувате ли со владината мерка за зголемување на породилното отсуство за мајки кои родиле две или повеќе деца?

Loading ... Loading ...

Вицотека

Риба

- Како риба си! … – Во телото? … – Не, во меморијата!

Статус @ Facebook

#ИскривениВредности

Дечко џабе брада кога чмарот и нозете ти се издепилирани.

Топ 5 најгледани филмови во САД

„Република“ ви препорачува

  • Градината на вечерните магли Тан Тван Енг
  • Калдрма Слаѓана Ставрева
  • Терористи Мите Шкрековски
  • Три метри над небото Федерико Моча